M
v

+387 36 655 080

Vrhunski smještaj u vrhunski opremljenom hotelu

HR EN FR DE IT ES
HR EN FR DE IT ES
v

+387 36 655 080

Posebne ponude

Prirodna bogatstva Hercegovine

Destinacije koje morate posjetiti

Izleti i ekskurzije

Bosna i Hercegovina, iako mala na karti svijeta, nalazi se na mjestu susreta kontinentalne i mediteranske klime. Kao dio svog identiteta i način života, očuvala je narodne nošnje, glazbu i pjesme. Ovdje ćete pronaći narodnu kreativnost, običaje, vikendice, stare zanate, osobito filigranski rad koji zahtijeva preciznu ruku majstora i strpljivog tkanja finih zlatnih i srebrnih žica, stvarajući izuzetne nakite i druge ukrasne predmete koje su brojni posjetitelji ponijeli sa sobom diljem svijeta kao dragocjene uspomene na duh ove zemlje i njezina naroda.

Mostar - Stari grad

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini. Smješten je na obalama rijeke Neretve, kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i njezin najveći grad. Mostar je upravno sjedište Hercegovačko-neretvanske županije, te sveučilišno, kulturno, gospodarsko i političko središte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Grad je dobio ime po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Neretvu premošćuje Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a i tim više zaslužuje posjet svakog gosta koji se našao na području Hercegovine.

Dubrovnik

Međugorje je smješteno na idealnoj lokaciji za posjet brojnim znamenitostima, prirodnim ljepotama i povijesnim središtima. Jedan od takvih gradova jest svakako Dubrovnik, grad na jugu Hrvatske koji je od Međugorja udaljen svega 120 km. Ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Administrativno je središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. U srednjem vijeku postao je Dubrovačka Republika i jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Mletačkoj Republici.

Široki Brijeg

Široki Brijeg je grad i naseljeno mjesto u južnom dijelu Bosne i Hercegovine i središte Zapadnohercegovačkog kantona. Smješten je na rijeci Lištici, oko 20 km zapadno od Mostara, a 40 km udaljen od Međugorja. Grad se do 1992. godine zvao Lištica. Na listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine za grad Široki Brijeg se nalaze Franjevački samostan i crkva, koji su proglašeni za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u Sarajevu 2007. godine. Samostan i svetište običnim je ljudima najprije simbol katoličanstva i hrvatstva, potom i kolijevka ponovnog kulturnog i civilizacijskog rođenja. Najveći vjernički skup se održava svake godine 15. kolovoza, jer su crkva i samostan, kao i Hercegovačka franjevačka provincija, posvećeni Marijinu uznesenju na nebo.

Počitelj - Stari grad

Nalazi se na lijevoj obali rijeke Neretve, na glavnoj cesti od Mostara do Metkovića, pola sata vožnje od Međugorja. Njegovo povijesno urbano središte potječe još iz 14. st. i zaštićen je nacionalni spomenik BiH od 2003. godine. Počitelj predstavlja tvrđavu koja potječe iz srednjega vijeka. Prvi put se Počitelj navodi u povelji za vojvodu Stjepana Vukčića 1444. godine. Ovaj hercegovački gradić na živopisnoj obali Neretve izgrađuje se intenzivno od druge polovine 16. stoljeća kroz plodonosno ukrštanje dviju graditeljskih tradicija – orijentalne i mediteranske. Sve do naših dana bilo je sačuvano to graditeljsko kulturno blago – Šišman Ibrahim-pašina džamija, Počiteljska sahat-kula, medresa, hamam, han, kuća Gavrankapetanovića. 2007. godine podnesena je kandidatura Počitelja za Svjetsku baštinu UNESCO-a.

Hutovo blato

Park Prirode “Hutovo blato” osnovan je 1995. godine. Nalazi se u jugoistočnoj Hercegovini, s lijeve strane rijeke Neretve. Zauzima površinu od 7411 ha. Smatra se jednim od najvećih zimovališta ptica na području Europe. Teritorijalno pripada općinama Čapljina i Stolac, a prostire se na močvarnom, ravničarskom i brdovitom terenu, s nadmorskom visinom od 1 m do 432 m. Međunarodni Savjet za zaštitu ptica (ICBP) uvrstio je 1998. godine “Hutovo blato” u listu međunarodno važnih staništa ptica. Potom je 2001. godine Park prirode “Hutovo blato” upisan u listu močvara od međunarodne važnosti po metodologiji Ramsarske konvencije i registrirano je pri UNESCO-vom Direktoratu u Parizu.

Slapovi Kravice

U hercegovačkom kršu, na području Grada Ljubuškog, nalazi se jedinstvena prirodna ljepota koju je izgradila voda rijeke Trebižat, prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Od izvora do ušća, rijeku Trebižat krase brojni vodopadi, nebesko plavetnilo, čistoća vode, zelenilo vrba, topola, jablanova i ostale vegetacije, te obilje pastrve i drugih vrsta riba. Prema riječima brojnih posjetitelja hvaljena kao jedna od najljepših prirodnih atrakcija, vodopad Kravica je prepoznatljivi simbol Ljubuškog i Hercegovine, svega 10 km udaljen od Međugorja. Idealno je mjesto za predah i zbrajanje dojmova s hodočašća.

Bosna i Hercegovina nudi nebrojeno puno zanimljivih sadržaja i lokacja tako da svatko može pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o zabavi, avanturi opuštanju ili pak istraživanju kulturnih vrijednosti.

Više lokacija dostupno na upit.

Usluga najma vozila

Rent-a-car

Da bi udovoljili svim Vašim potrebama dok ste u Međugorju možemo Vam ponuditi najam svih vrsta automobila, bilo da se radi o malom gradskom automobilu, automobilu visoke klase ili pak minibusu. Više informacija možete dobiti na recepciji hotela ili nas možete kontaktirati.